Krankzinnig goed!

Halina Reijn performt weer in “La voix humaine”. Wat een ontzettend stuk is dat. Krankzinnig gestoord depressief en zelfdestructief. Dat speelt ze, en dat is ze. Dat wordt ze en wat is het knap. Ruim een uur houdt zij een monoloog over liefde en verdriet, gebrek en geluk. Zij houdt van een man die haar definitief verlaat. En door de witte muren lijkt het of ze in een gekkenhuis zit, of beter nog.. zit ze dat ook niet? Ze telefoneert er op los en naar de kosten kijkt ze niet, het is immers het laatste gesprek. Halina brengt het stuk heftig en geloofwaardig. Haar mickey mouse trui zet een strijdbare vrouw neer en ze verlaat het toneel in een blauwe bruisende jurk. Meer kan ik niet verklappen, want moet je zelf nog maar kijken. Want het pareltje van Toneelgroep Amsterdam is nog te zien.

Helaas ging mijn avond minder goed. Oudcollega en vriend JIFF kwam te laat. Ach, kan gebeuren. Mc Donalds (ja, i know) duurde langer dan verwacht. Moet zeggen, vlees was ook beter dan verwacht (Big Tasty, best te doen). Toen racen naar de Koninklijke Schouwburg te Amsterdam. Racen tegen de klok, as always. Net op tijd parkeergarage gevonden, een luxe ook nog.. ze parkeren de auto voor jou enzo. En net op tijd zitten we in de zaal. Totdat hij gebeld wordt door een 020-nummer. Toch frappant. Hij neemt op. De garageman. Of hij zijn sleutels nog in zijn zak heeft zitten en even wil komen brengen. Zo kunnen ze zijn auto niet verplaatsen. Grom. Ik op tijd en dus in de zaal, hij weg en komt ook voorlopig niet terug want de zaal kom je dan niet meer in. Ik had een leuk nagesprek kunnen volgen, speciaal voor haar “twittervolgers” (er zal vast een naam voor zijn, maar ik ken het nog niet). Nou, daar had hij geen zin meer in toen ik terugkwam. Hij heeft zijn tijd doorgebracht in de foyer en heeft zich daar vast vermaakt. Maar een echte leuke tijd is toch anders. Dit was mijn surprise voor hem, met Sinterklaas. Een surprise it was 😉

1 voordeel: ik ben nu redelijk vroeg thuis en ga zo heerlijk snurken. Mmmm, ik ben moe. Trusten!

2 Reacties op “Krankzinnig goed!”

  1. Gras Zegt:

    Wow, ziet er goed uit zeg! Ik ben wel gek op Halina, vind het gewoon een leuk, sympathiek mens die knap kan acteren en zoooo lekker nuchter is. Heerlijk.
    En wat onwijs jammer dat je vriend het heeft gemist! Echt zonde! En het was nog wel een verrassing van jou aan hem! Zwaar balen. Maar jij hebt genoten! En dat is toch mooi…;-)

  2. Repsaj Zegt:

    Cool… JIFF…

    WOPAW….

Geef een reactie