Een fout, dus geen professional?

Dat is de discussie die ik momenteel met een vriend voer. En ook al heeft hij mij gelijk gegeven (ik zeg namelijk dat professionals OOK fouten maken) , ik vind het wel een interessant gegeven. Men voelt massaal mee met Sven Kramer, maar met Kemkers heeft mijn omgeving minder medelijden. Onterecht vind ik. Zelf vind ik het wel iets moois hebben, dat op zo een hoog niveau toch nog menselijke fouten gemaakt worden. Dat geeft hoop. Dat topsporters niet verheven worden boven het gewone volk, het gepeupel, het plebs. Maar dat ze strijdbaar zijn en echt. Ik vind het wel iets moois hebben.
Maar natuurlijk zit er ook veel verdriet in dit verhaal. Want als topsporter heb je niet veel jaren om te kunnen presteren. Op je 35e ben je afgeschreven, en als je vroeg begint.. dan ben je ook eerder op. Je lichaam kan het niet; het is ook niet gezond. Zelfde geldt voor modellen trouwens. Topmodellen. Maar dan is het extra zuur dat ja op de Olympische Spelen (1 keer in de vier jaar, voor de onwetenden onder ons) niet kan stralen.
Hij heeft in ieder geval wel de eer, want de snelste tijd heeft hij. En hij heeft al een gouden plak. Dus zoveel medelijden hoeven we nu ook niet te hebben. Ach, arme Sven. We gunden het hem zo.
Ik zeg: Sterkte Kemkers. Ik heb met jou te doen. Je bent een mens en die maken fouten. Ik zag dat je er kapot van was en dat siert je. Het menszijn maakt je professioneel en goed. Dus Kemkers, een echte professional!

1 Reactie op “Een fout, dus geen professional?”

  1. Stro Zegt:

    Mooi geschreven; ik moest overigens direct denken aan Hubertus von Hohenlohe, een 51-jarige alpine-skiër uitkomend voor Mexico op de OS 2010.

Geef een reactie